donderdag, 5. januari 2006 - 9:55

Culturele Prijs Eemsmond voor Paradox

Uithuizen

Vandaag, donderdag 5 januari, wordt de culturele prijs van de gemeente Eemsmond uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. De culturele prijs 2005 is toegekend aan Stichting Paradox in Kantens. De uitreiking vindt plaats rond 20.30 uur in de raadzaal van gemeentehuis in Uithuizen. Stichting Paradox is een stichting die sinds 1990 bestaat. De stichting organiseert theateractiviteiten voor jongeren die niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanmerking komen.

Het betreft hier met name de jeugd die studeert aan het VMBO. Paradox is er de afgelopen jaren in geslaagd om een aantal succesvolle theaterstukken te ontwikkelen voor deze doelgroep. De hoofdrollen worden vervuld door jeugd uit de doelgroep en de stukken worden meestal opgevoerd voor scholieren.
De gemeente Eemsmond heeft met Paradox een unieke culturele instelling binnen haar grenzen, die ook provinciaal en landelijk een uitzonderingspositie inneemt. De provinciale waardering blijkt ook uit de prominente rol van de provincie als subsidiegever voor Paradox.

Het gemeentebestuur van Eemsmond kent ieder jaar de culturele prijs toe aan een persoon of groep, die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van cultuur. De winnaar van de culturele prijs woont in de gemeente Eemsmond en heeft in een het oog springende prestatie geleverd op het culturele vlak, of heeft zich in belangrijke mate op bestuurlijk of organisatorisch terrein verdienstelijk gemaakt voor de cultuur in het algemeen.
Provincie:
Tag(s):