zaterdag, 4. maart 2006 - 17:40

De Jong bezorgt Bayern eerste thuisnederlaag

Dankzij een rake kopbal van Nigel de Jong heeft HSV vanmiddag de Bundesliga spannend gehouden en Bayern München voor het eerst een nederlaag in de nieuwe Allianz ArenA bezorgd.

De Hamburgers wonnen - mede dankzij een ijzersterk optreden van Rafael van der Vaart - met 2-1. De bezoekers kwamen in de eerste helft al snel op voorsprong na een blunder van doelman Oliver Kahn. Hij liet zich in de korte hoek verrassen door Guy Demel.

Bayern zette na rust meteen druk, maar leek vlak voor tijd pas een punt aan het duel over te houden via een knap afstandsschot van invaller Mehmet Scholl. Vlak daarna kreeg HSV nog een goede kans op de zege maar Takahara kopte mis.

Ploeggenoot Nigel de Jong werd uiteindelijk matchwinnaar met zijn eerste belangrijketreffer voor zijn nieuwe werkgever. Daarmee leed de formatie van Felix Magath na 19 thuiswedstrijden zijn eerste nederlaag. Roy Makaay kon de hele wedstrijd geen potten breken. Door de nederlaag van Bayern blijft de voorsprong op Werder Bremen en HSV 8 punten.