maandag, 6. februari 2006 - 18:23

De kanshebbers voor Oranje

Marco van Basten heeft een behoorlijke lijst opgesteld met potentiële kandidaten die mee mogen naar het WK in Duitsland. Uiteindelijk zullen er daar 23 van overblijven. De kandidaten die in de Eredivisie uitkomen, zien we wekelijks op televisie. Maar hoe vergaat het de Nederlands die over de nationale landsgrenzen spelen?

In de aanloop naar het WK zal blikopnieuw.nl de verrichtingen van 16 spelers bijhouden.

Premier League
Edwin van der Sar (Manchester United) kon volgens de Engelse media niets doen aan de twee tegentreffers tegen Fulham (4-2). Score gaf de aanvoerder van het Nederlands elftal een 6 als beoordeling. Toch ging de doelman niet geheel vrijuit bij het tweede doelpunt, een kopbal van Heidar Helguson. De reactie van Van der Sar verried dat hij zelf ook niet gelukkig was met zijn optreden.

Ruud van Nistelrooy (Manchester United) speelde volgens Score een geweldige wedstrijd tegen Fulham. De aanvaller kwam niet tot scoren, maar had een belangrijk aandeel in de zege. Hij ontving een 8. Afgelopen woensdag bekroonde hij zijn goede vorm al door tweemaal te scoren in het duel met Blackburn Rovers (4-3 verlies).

Arjen Robben (Chelsea) speelde een bijrol in de topper tegen Liverpool. De linksbuiten ging opzichtig naar de grond nadat doelman Reina hem licht bij de keel greep. De Spanjaard werd hiervoor - en een eerdere overtreding - bestraft met een rode kaart. Robben maakte de negentig minuten wél vol.

Jan Kromkamp (Liverpool) kreeg geen speelminuten tegen Chelsea. De rechtsback werd door manager Rafael Benitez op de bank gehouden.

Mario Melchiot (Birmingham City) speelde volgens Score een zeer matige wedstrijd tegen Arsenal (0-2). De rechtsback worstelt met zijn vorm. Hij zocht zelden de aanval en speelde zonder durf, waardoor hij een 5 kreeg.

Robin van Persie (Arsenal) kwam afgelopen weekend niet in actie. De aanvaller kreeg rust van manager Arsène Wenger.

Edgar Davids (Tottenham Hotspur) was niet genoeg hersteld om zondag tegen Charlton Athletic te spelen. De middenvelder is herstellende van een haarscheurtje in het kuitbeen.

Wilfred Bouma (Aston Villa) is herstellende van een knieblessure. De verdediger raakte op 28 december geblesseerd aan zijn kniebanden toen hij een tackle inzette.

Bundesliga
Nigel de Jong (Hamburger SV) kreeg flink wat kritiek te verwerken van de Duitse media. Kicker omschrijft het spel van de middenvelder als ‘overijverig’ en ‘verbindingloos’. Zijn trainer is minder kritisch. “Hij heeft gewoon wat tijd nodig, hij is een juweeltje�, aldus Thomas Doll.

Khalid Boulahrouz (Hamburger SV) speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Kicker vraagt zich af of Doll niet teveel vertrouwen in hem heeft. De verdediger speelde negentig minuten, schopte twee tegenstander geblesseerd het veld af en kreeg een gele kaart.

Rafael van der Vaart (Hamburger SV) werkt hard aan zijn terugkeer. De aanvallende middenvelder is herstellende van een operatie aan zijn enkel en hoopt 4 maart weer te voetballen. Dan zal HSV de topper tegen Bayern München spelen. “Ik ben momenteel op 80 procent van mijn herstelperiode�, aldus Van der Vaart, die weer begonnen is met individuele training.

Roy Makaay (Bayern München) speelde een sterke wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De aanvaller kwam weliswaar niet tot scoren, maar liet in negentig minuten een aantal goede acties zien.

Ellery Cairo (Hertha BSC) kwam niet uit de verf tegen zijn oude werkgever Eintracht Frankfurt. De rechterflankspeler werd na 71 minuten naar de kant gehaald.

Kevin Hofland (VfL Wolfsburg) speelde een degelijk duel tegen Borussia Mönchengladbach. De verdediger zorgde er mede voor dat zijn doelman niet werd gepasseerd en uiteraard ontving hij weer een gele kaart.

Primera División
Mark van Bommel (FC Barcelona) deelde in de malaise bij Barça. De middenvelder kon geen stempel drukken op het verloren duel tegen Atlético Madrid. Trainer Frank Rijkaard liet hem in de rust achter in het kleedlokaal.

Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona) moest op de bank starten. De linksback kwam pas een kwartier voor tijd in het veld. Ook hij kon het tij niet keren.
Categorie:
Tag(s):