maandag, 9. januari 2006 - 20:24

De nieuwe Lexus LS

De Lexus LS 430 krijgt een opvolger in de vorm van de splinternieuwe LS 460. Het nieuwe vlaggenschip van Lexus staat eind 2006 bij de Lexus-dealers en vormt een mooi geheel met de rest van het nieuwe Lexus-gamma.

Toen Lexus op de Tokyo Motor Show 2005 de LS-SH presenteerde werd al snel duidelijk dat dit model voor 90% gelijk zou zijn aan de definitieve LS. Het design van de compleet nieuwe LS is dan ook geen verrassing meer. Behalve dat heeft Lexus de LS eveneens ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van het merk, genaamd L-Finesse. Deze rode draad is ook gebruikt bij het vormgeven van de nieuwe GS en nieuwe IS. Met de komst van de nieuwe LS heeft Lexus een compleet nieuw gamma aan luxe en eveneens sportieve sedans.

Zeventien jaar geleden presenteerde Lexus de LS voor het eerst aan de wereld. Net als deze nieuwe LS werd ook voor het vorige model gekozen voor de NAIAS in Detoit. De LS 460 wordt aangedreven door een nieuwe 4.6 liter V8. De motor levert een vermogen van 380 pk en een koppel van 502 Nm. Het vermogen wordt overgebracht op de wielen middels een acht-traps(!) automatische versnellingsbak. Het is voor het eerst dat een autofabrikant een achttraps automaat in een serieproductiemodel presenteert. De versnellingsbak zal zorgen voor een nagenoeg schokvrij schakelprogramma. De LS 460 wordt binnen 5,5 seconden naar 100 km/h gesleurd.

Voor het eerst in de geschiedenis van Lexus gaat de Japanse autofabrikant de LS leveren in een korte en lange versie. De lange versie meet een lengte van 5.16 meter, en dat is 13 cm meer dan de korte variant. Die ruimte is geheel ten goede gekomen aan de achterpassagiers. Luxe en comfort zijn aan boord van de LS van een zeer hoog niveau. Zo monteert Lexus een verwarmd stuurwiel en stoelverwarming op alle vier de zitplaatsen. Drie soorten hout en vier soorten lederen bekleding zijn leverbaar.

De stoelen achterin zijn elektrisch verstelbaar en voorzien van een massagestand. Voor wie echt lekker wil zitten kan met een druk op de knop een extra steun uit laten klappen waarop benen en voeten kunnen rusten. Volgens Lexus wordt het zitcomfort van een privé-jet heel dicht benaderd. Achterpassagiers kunnen dankzij een 9 inch TFT-dakscherm genieten van een film of TV-programma. Een Mark Levinson audiosysteem met maar liefst 19 speakers zorgt voor een fantastische geluidsweergave.

Details en verdere gegevens heeft Lexus op dit moment nog niet bekend gemaakt. Een woordvoerder van Lexus geeft aan dat iedereen verbaasd zal zijn over de innovaties en veiligheidsvoorzieningen die Lexus in een later stadium bekend zal maken. De auto zal eind 2006 in de verkoop gaan.
Categorie:
Tag(s):