donderdag, 4. mei 2006 - 11:06

Dertien rijbewijzen ingevorderd

Almere

Het lijkt of met het mooie weer iedereen harder gaat rijden. In de afgelopen twee dagen heeft het VerkeersTeam van Politie Flevoland maar liefst dertien rijbewijzen ingevorderd wegens hoge snelheidsoverschrijdingen.

Dinsdag werden op de Rietweg in Dronten vijf rijbewijzen ingevorderd bij een laserguncontrole. De topper hier was een 48-jarige automobilist uit Dronten, die op deze 80-km-weg een snelheid van 188 km/h op de klok wist te brengen. Een 19-jarige automobilist uit Zwiggelte haalde 153 km/h.

Woensdag werd gecontroleerd op de Buitenring in Almere. Hier werden met de lasergun vijf automobilisten geklokt op snelheden van 130 tot 155 km/h, waar 80 is toegestaan. Alle verdachten kwamen uit Almere.

Met de videoauto werden woensdag nog eens drie automobilisten van hun rijbewijs ontdaan. Hierbij werden snelheden gemeten van 136 tot 151 km/h.

Verder werden er in de afgelopen twee dagen zestig automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel en 48 wegens hoge snelheidsoverschrijdingen waarbij de +50-grens net niet werd overschreden en het rijbewijs dus net niet werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):