woensdag, 21. juni 2006 - 23:06

Dindane neemt Ivoorkust bij de hand

In de stromende regen vond de aftrap plaats van een duel dat nergens meer toe deed. De wedstrijd tussen Ivoorkust en Servie & Montenegro was er één van twee teleurgestelde partijen. Beiden konden niet aan de hoge verwachtingen voldoen en speelden hun derde en laatste wedstrijd op het WK in Duitsland.

Aan de wedstrijd was echter niet te zien dat het om twee ploegen ging die nergens meer voor speelden. Servie & Montengro en Ivoorkust maakten er een aantrekkelijke felle wedstrijd van, die eindigde in een 3-2 overwinning voor de Ivorianen.

De eerste helft begon Servie & Montenegro voortvarend. In de tiende minuut kwamen de manschappen van bondscoach Petkovic op een 1-0 voorsprong. Zigic was de doelpuntenmaker, na een schitterende lange bal van Dejan Stankovic.

Het eerste bedrijf tussen beide landen was zeer aangenaam om naar te kijken. Aan zowel Ivoorkust als Servie & Montenegro was niet te merken dat ze een duel voor spek en bonen aan het spelen waren. In de negentiende minuut kreeg Ivoorkust een dot van een kans op de gelijkmaker. Na een mooie voorzet van Keita wist Dindane het net niet te vinden. Uit de scrimmage kwam de bal bij Akale terecht, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant. Ilic schoot een slecht uitverdedigde vrije trap van Djordjevic tegen de touwen en zette Servie & Montenegro op een 2-0 voorsprong.

Servie & Montenegro leek de wedstrijd tegen de Ivorianen aan te grijpen om alle schroom van het teleurstellende verloop van het WK in Duitsland van zich af te spelen. In de 21 - ste minuut was de ploeg dichtbij de 3-0, maar de kopbal van Zigic ging rakelings naast. Ivoorkust kwam in de 37 - ste minuut echter terug in de wedstrijd door een benutte penalty van Aruna Dindane. De strafschop werd door scheidsrechter Rodriguez toegekend, nadat Dudic hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Dindane had overigens wel twee pogingen nodig om de aansluitingstreffer te maken. Zijn eerste strafschop werd afgekeurd vanwege te vroeg inlopen van Arouna Koné.

Dindane was ontketend na zijn benutte penalty. De aanvaller wist vijf minuten voor het rustsignaal echter niet tot scoren te komen. Oog in oog met keeper Jevric faalde de aanvaller van Racing Lens.

Nadji zorgde voor een domper bij Servie & Montenegro, nadat hij in de in de extra tijd van de eerste helft tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Het wegzenden van invaller Nadji kenmerkte het felle duel tussen beide ploegen. Beide elftallen gingen er maximaal voor en dat was aan het aantal kaarten (negen kaarten, waarvan twee rode) duidelijk te merken.

Na de rust kwamen de Ivorianen beter uit de startblokken dan de Serven. De ploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Akale en Koné waren dichtbij een treffer, maar hun inzet werd niet tot een doelpunt gekroond.

Tegen tien man hadden de Ivorianen het meeste overwicht. Kouassi zag zijn pegel uiteenspatten op de lat en ook Dindane zag zijn inzet net naast gaan. In de 66 - ste minuut was het dan eindelijk raak voor Ivoorkust. Aruna Dindane was wederom de maker van het doelpunt.

Via Stankovic deelde Servie & Montenegro nog wel een speldenprikje uit, maar de middenvelder van Internazionale zag zijn kopbal naast het doel van doelman Boubacar verdwijnen. Het spel was in de tweede helft voornamelijk éénrichtingsverkeer richting het doel van Dragoslav Jevric. Dit mondde in de 85 - ste minuut ook uit tot de verdiende voorsprong van Ivoorkust. Bonaventure Kalou verzilverde een penalty, die werd veroorzaakt door Milan Dudic. Hij beroerde de bal volgens de dienstdoende scheidsrechter met de hand. De Afrikanen eindigden het duel overigens ook met tien man. Domoraud liep in de extra tijd tegen zijn tweede gele kaart aan. Bij de 3-2 zou het echter blijven voor Ivoorkust, die daarmee de eerste zege ooit op een WK - eindronde wist te behalen.