dinsdag, 26. december 2006 - 21:35

Doelpunt Van Bueren beslist duel tegen Groningen

Sparta Rotterdam heeft door een schitterend doelpunt van Edwin van Bueren FC Groningen met 1-0 verslagen. In een matige wedstrijd tussen beide ploegen was het doelpunt van de middenvelder van Sparta één van de weinige hoogtepunten.

Groningen kon in het eigen Euroborg stadion geen vuist maken tegen de ploeg van trainer Wiljan Vloet. Zowel Sparta als Groningen leken met de gedachten al bij het kerstdiner, want het tempo lag vooral de eerste helft laag.

Het spelbeeld veranderde na rust enigszins in het voordeel van Sparta. In de 64-ste minuut wist Van Bueren via een mooie combinatie met Medunjanin het net te vinden. De laatste minuten van de wedstrijd speelde Sparta met samengeknepen billen uit. Groningen kwam een paar keer gevaarlijk voor keeper Joost Terol terecht, maar de vervanger van Ponk (hij staat vermoedelijk lang buitenspel met een blessure aan zijn achillespees) wist zijn doel mede door de onnauwkeurigheid aan Groningse zijde leeg te houden.