maandag, 9. januari 2006 - 17:44

Drank op? Rijbewijs kwijt!

De politie heeft het afgelopen weekend zowel in Haaksbergen, Enschede als Bornerbroek bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed. In alle gevallen werd het rijbewijs ingevorderd.

Zondag 8 januari omstreeks 18.50 uur krijgt de politie een melding van een auto die op de Aaftinksweg in de sloot ligt. De bestuurder, een 44-jarige man uit Haaksbergen vertelt dat hij is uitgeweken voor een dier en op die manier in de berm en vervolgens sloot is beland. De politie neemt een blaastest af waaruit blijkt dat de bestuurder onder invloed van alcohol is. Hierop is hij aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. Die wijst 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op zondag 8 januari omstreeks 19.10 uur treft de politie aan de Broekheurne Ring in Enschede een personenauto die op de middenberm van de weg tegen een boom staat.
De bestuurder van het voertuig is niet meer aanwezig. Na onderzoek kan de politie even later een 64-jarige Enschedeër aanhouden. De man is onder invloed van alcohol. Hij is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,5 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op maandag 9 januari omstreeks 00.30 uur zag de politie tijdens de surveillance een auto rijden die z’n snelheid verhoogde, zodra er politie in zicht was.
Na een korte achtervolging kon de bestuurder op het Transvaalplein worden aangehouden. Bij de blaastest van de 32-jarige Enschedeër blijkt dat hij teveel heeft gedronken. De ademanalyse aan het bureau wees 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Ook kreeg hij proces verbaal voor rijden met te hoge snelheid, geen richting aangeven en het zonder noodzaak claxonneren. Daarnaast had de man nog een aantal vonnissen open staan, die hij nog moest betalen.

Tenslotte krijgt de politie op zondag 8 januari rond 03.30 uur een melding dat er een auto aan de Bornestraat in de sloot is beland. De bestuurder,die achteraf licht gewond bleek te zijn, was inmiddels te voet weggegaan en bleek later vanaf de rotonde per auto opgehaald te zijn. Ter plaatse werd de zwaar beschadigde auto aangetroffen Deze was van de weg geraakt, tegen de slootwand geknald en ongeveer 30 meter verderop tot stilstand gekomen. Via het kenteken kwam de politie de eigenaar, een 29 jarige man uit Almelo op het spoor.
Deze werd later aangehouden en gaf direct toe te hebben gedronken en de bestuurder van de auto te zijn geweest. Dit had hij inmiddels zelf al telefonisch gemeld. De man blies 1,3 tijdens een ademanalyse. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):