vrijdag, 24. februari 2006 - 17:30

Drie weken cel voor bedreigen wethouder

Assen

De 33-jarige M. van E. uit Hoogeveen is vandaag door de politierechter in Assen veroordeeld tot een celstraf van drie weken wegens het bedreigen van de Hoogeveense wethouder Van der Zwaag en het vernielen van spullen in het kantoor van de wethouder.

Van E. was op 22 december samen met zijn moeder bij Van der Zwaag voor een gesprek over een kwestie met de GKB. Toen bleek dat de moeder niet gedaan kreeg waarvoor ze kwam, ging de zoon door het lint. Hij gooide tot twee keer toe een stoel naar de wethouder en zei op dreigende toon dat Van der Zwaag een 'doodschop zou moeten hebben'. Ook vloog hij even later een ambtenaar van de sociale dienst aan en duwde deze tegen een deur.



Van der Zwaag, die de stoelen wist te ontwijken door met zijn bureaustoel achteruit te rijden, deed vervolgens aangifte van bedreiging en vernieling. Door de actie van de Hoogevener raakten onder meer het bureau en computerapparatuur beschadigd.



De moeder vertelde later tegen de politie dat haar zoon ontoerekeningsvatbaar is en hulp nodig heeft. Van E. weigerde op zijn beurt echter met de reclassering te praten en verscheen vandaag ook niet bij de rechter. Tegenover de politie verklaarde hij wel door het lint te gaan als iemand hem 'het bloed onder de nagels vandaan haalt'.
Provincie:
Tag(s):