woensdag, 14. juni 2006 - 14:42

Drugs- en wapenhandel opgerold

Utrecht

Met de aanhouding van twee hoofdverdachten en acht andere verdachten gaat de politie er vanuit dat in Utrecht een bende is opgerold die handelde in drugs, wapens, munitie en gestolen goederen. De aanhoudingen vonden afgelopen zondag plaats. Het onderzoek startte half maart en resulteerde zondag in de aanhouding van de twee hoofdverdachten. Een 47-jarige Utrechter en een 36-jarige man uit Loenen aan de Vecht. Hun woningen werden doorzocht. Daarbij werden vuurwapens, munitie, verdovende middelen en gestolen goederen aangetroffen.

Op 11 mei en in de dagen daarna zijn de overige acht verdachten aangehouden. Het gaat hier om zes mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 23 tot en met 41 jaar uit Utrecht en Nieuwegein. Zij worden verdacht bij de hoofdverdachten drugs, wapens en munitie te hebben gekocht. De 47-jarige hoofdverdachte is in bewaring gesteld. De 36-jarige verdachte is inmiddels weer op vrije voeten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.



Informatie die naar voren kwam tijdens het onderzoek leidde ook naar een 50-jarige Utrechter. Hij werd dinsdag 6 juni aangehouden op de tippelzone op de Europalaan op verdenking van handel in heroïne en cocaïne en heling van gestolen goederen. Tegelijk werden vijf kopers aangehouden: vier vrouwen en een man in de leeftijd van 26 tot en met 50 jaar en afkomstig uit Utrecht, Rotterdam, Breukelen, Gouda en Duitsland. De 50-jarige Utrechter is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):