donderdag, 5. januari 2006 - 9:18

Drugsdealers verzetten zich tegen aanhouding

Leeuwarden

Twee mannen zijn woensdag rond 15.30 uur door de politie aangehouden nadat zij aan het dealen waren. De beide dealers, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden en een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, verzetten zich hevig tegen hun aanhouding.

De mannen stonden te dealen op de Wirdumerdijk, op grond van de Opiumwet wilden de politie agenten de beide mannen controleren. Toen ze de Reigerstraat inliepen werden de beide mannen aangesproken.

De 29-jarige begon de agent die hem aansprak te slaan en te schoppen. De 28-jarige probeerde zich ook te onttrekken aan zijn aanhouding en gaf de politieagente een klap in haar gezicht. Toen de agente zag dat haar collega met de 29-jarige aan het vechten was liet zij haar verdachte los om de collega te helpen. De 28-jarige kon hierop wegrennen. Later is deze door een agent die in de buurt was op de Willemskade aangehouden. De verdachten zijn geboeid overgebracht naar het bureau. Beiden krijgen een proces-verbaal voor het dealen van drugs, wederspannigheid en eenvoudige mishandeling.
Provincie:
Tag(s):