zondag, 1. januari 2006 - 19:07

Drukte bij brandweer en politie tijdens jaarwisseling

Venlo

De brandweerkorpsen in Noord- en Midden-Limburg hebben een drukke oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht achter de rug. Op de meldkamer in Venlo kwamen tussen zaterdagmorgen 8 uur en zondagmorgen 8 uur 30 telefonische meldingen binnen. Hierbij ging het om 24 kleine brandjes (containers, coniferen), 1 zeer grote brand (Vossenerlaan Blerick) en vijf maal betrof het een loos alarm.

Ook stond de brandweer stand-by bij de ontruiming van het NS-station Weert vanwege de vondst van een verdacht pakketje. Daarnaast kwamen er 27 meldingen binnen van automatische brandmeldsystemen. Een melding was een kleine brand en de rest waren loze meldingen (sterretjes, roken, koken).

De politie Noord- en Midden-Limburg kijkt terug op een redelijk rustige jaarwisseling, maar op een onrustige eerste nacht van het nieuwe jaar. Gedurende nacht zijn er op diverse plaatsen in de regio incidenten geweest waarbij de politie heeft moeten ingrijpen. In totaal heeft de politie 17 personen aangehouden, waarvan 11 in het district Roermond.

In de regio Limburg-Zuid heeft de politie relatief weinig problemen gehad. De politie moest wel enkele keren optreden vanwege kleine vechtpartijen en vernielingen met name in Maastricht en Kerkrade. In Brunssum werden drie personen opgepakt die betrokken waren bij een vechtpartij. Hierbij liep een man een gebroken oogkas op en zijn broer werd met een mes in zijn nek geraakt. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):