vrijdag, 9. juni 2006 - 20:11

Duitsland terechte winnaar van openingsduel

Het Duitse nationale team heeft verdiend de openingswedstrijd van het WK 2006 gewonnen. In de Allianz Arena in München versloeg Die Mannschaft het zwakke Costa Rica met 4-2.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was zeer aantrekkelijk. Duitsland speelde goed voetbal en Costa Rica kwam er nauwelijks aan te pas. De openingstreffer van Philipp Lahm na zes minuten (de op een na snelste openingstreffer ooit op een WK), was dan ook volkomen terecht. Alleen de Braziliaan Sampaio was in 1998 sneller door al na vijf minuten te scoren.

Lang behielden de Duitsers de voorsprong niet. Door geklungel in de verdediging kon Paulo Wanchope, de grote man van Costa Rica, na een pass van Ronald Gomez, alleen voor Lehmann komen: 1-1.

Duitsland liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam in de 17e minuut al weer op een 2-1 voorsprong, doordat Miroslav Klose de voorzet van Bastian Schweinsteiger intikte.

De rest van de eerste helft was niet bijzonder spannend, evenals het eerste kwartier van de tweede helft. Duitsland was duidelijk de betere ploeg, maar kon niet door de redelijk zwakke verdediging van Costa Rica heenkomen.

De Duitsers konden pas in de 61e minuut gebruik maken van een van de vele verdedigingsfouten van de Costa Ricanen. Miroslav Klose maakte toen zijn tweede treffer van de avond.

Tien minuten later was er wederom teleurstelling aan de Duitse kant. Ook nu weer veroorzaakt door geklungel in de verdediging, toen Paulo Wanchope alleen voor Lehmann kwam en de 3-2 op zijn naam schreef.

Duitsland hield in het laatste kwartier wel de overhand maar kon pas in de 87e minuut de winst veilig stellen door een prachtig afstandschot van Torsten Frings.

Deze wedstrijd is overigens wel uniek onder de openingsduels tijdens een WK. De meeste wedstrijden kenden maar een of geen doelpunten. Met zes treffers staat deze wedstrijd met afstand bovenaan als meest doelpuntrijke openingswedstrijd ooit.