dinsdag, 10. januari 2006 - 19:49

Eerste SUV van Chrysler

Met de Aspen laat Chrysler hun eerste SUV zien. Met dochterondernemingen als Dodge en Jeep vond Chrysler het eerst niet nodig om met een SUV te komen, maar nu komt er toch een.

De Aspen is een luxe terreinauto gebaseerd op de Durango van Dodge, maar Chrysler heeft er natuurlijk hun eigen familie-gezicht opgezet. De Aspen meet 5,10 meter lang, 1,93 meter breed en 1,89 meter hoog. Met die forse buitenmaten is er meestal ook veel binnenruimte. Zo ook in de Aspen; maar liefst drie zitrijen en plek voor acht personen. Voor de tweede zitrij is er overigens keuze uit een in drie delen neerklapbare bank of uit twee afzonderlijke en verwamde ‘captain’s chairs’.

Vooralsnog is de Aspen leverbaar met een tweetal motoren. Ten eerste de 4.7 liter Magnum V8 motor met 235 pk. Ten tweede de bekende 5.7 V8 HEMI motor. Deze is uitgerust met cilinderuitschakeling (MDS) en levert een vermogen van 335 pk. Beide varianten zijn uitgerust met een vijftraps automaat en vierwielaandrijving.

Verder meld Chrysler dat de standaarduitrusting nog niet vastgesteld is. De volgende zaken kunnen in ieder geval op de Aspen worden besteld; ESP, ABS, Parksense Parkeerhulp, een bandenspanningcontrolesysteem en het Rollover Mitigation systeem dat de auto stabiliseert bij dreigende situaties, DVD-navigatie, sidebags voor alle zitrijen, een garagedeuropener, klimaatregeling met verschillende temperatuurzones en een boordcomputer (inclusief kompas).

De Chrysler Aspen komt waarschijnlijk niet naar Europa. Komende herfst zal hij zijn opwachting maken bij de Amerikaanse dealers.
Categorie:
Tag(s):