maandag, 2. januari 2006 - 19:04

Einde aan zegereeks Liverpool, Nederlanders productief

De Nederlanders waren maandagmiddag productief in het Premiership. Fulham won dankzij twee doelpunten van Collins John met 2-1 van hekkensluiter Sunderland. De aanvaller boog een achterstand om die door Liam Lawrence op het scorebord was gezet.

Ook Jerrel Hasselbaink kende een goede middag. De aanvaller van Middlesbrough kwam in het duel met Newcastle United een kwartier voor tijd in het veld en dacht in de 87ste minuut de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. Nolberto Solano had in de eerste helft de thuisploeg al op voorsprong gezet, waarna Yakubu Aiyegbeni vlak na rust voor de gelijkmaker tekende. Het doelpunt van Hasselbaink leverde echter geen drie punten op, want diep in blessuretijd scoorde Lee Clark de 2-2.

Birmingham City won het thuisduel met Wigan Athletic met 2-0. Jermaine Pennant zette The Blues in de twintigste minuut op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Mario Melchiot met zijn eerste treffer van het seizoen de score.

Liverpool zag een einde komen aan de zegereeks. The Reds wonnen de laatste tien competitieduels, waarin ze slechts één treffer incasseerden. Op bezoek bij Bolton Wanderers kwam de ploeg al in de elfde minuut op achterstand door een doelpunt van Radhi Jaidi. Steven Gerrard bracht vanaf elf meter de stand na ruim een uur weer op gelijke hoogte. Maar niet veel later zette El Hadji Diouf Bolton opnieuw op voorsprong. Invaller Luis García redde zeven minuten voor tijd nog een puntje door de 2-2 binnen te werken.

Everton won voor de tweede keer in drie dagen. Zaterdag was het nog te sterk voor hekkensluiter Sunderland (0-1) en maandag versloeg het verrassend Charlton Athletic met 3-1. James Beattie opende al na negen minuten de score, maar tien minuten later tekende Matt Holland voor de tegentreffer. Daarna was het de beurt aan Tim Cahill, die zijn beste vorm van vorig seizoen weer lijkt te benaderen. Tegen Sunderland scoorde de middenvelder zijn eerste van het seizoen en die productie tilde hij maandag naar drie doelpunten.