vrijdag, 22. december 2006 - 22:41

Eindelijk winst voor FC Groningen

Het was FC Groningen sinds 19 november jl niet meer gelukt, een wedstrijd winnend afsluiten. Destijds was Willem II het slachtoffer (4-1). De treffer van Lovre na 62 minuten was vandaag voldoende voor de tweede uitoverwinning van het seizoen. Heracles Almelo heeft de laatste elf wedstrijd slechts eenmaal gewonnen.

Was Biseswar in de laatste wedstrijd van Heracles Almelo als invaller niet goed genoeg om de wedstrijd uit te spelen, vandaag mocht de huurling in de basis starten. Na 27 minuten moest Biseswar het veld echter geblesseerd verlaten. De eerste helft was niet van hoog niveau en de kansen waren zeldzaam. Slechts Everton wist uit een pass van Quansah voor gevaar te zorgen, zijn diagonale schot ging echter net over.

In de tweede helft had Suáres er zin in. Bij ieder gevaarlijk moment was de Urugyaan betrokken. Net na rust had Suáres de kans om de score te openen, maar vond tweemaal Pieckenhagen op zijn weg. Nog geen vijf minuten later draaide hij mooi weg bij zijn opponent Maas maar wederom was het Pieckenhagen die een openingstreffer voorkwam.

Met invaller Schilder kroop Heracles Almelo ook meer uit zijn schulp. Het was echter Lovre die uit een schot van Nevland de score opende. Hoewel de thuisploeg een handsbal en buitenspel zag, keurde scheidsrechter Van Hulten de treffer goed. Invaller Salmon was nog geen tien seconden in het veld toen hij op de paal schoot, Suáres schoot de rebound op de benen van Pieckenhagen. In de laatste minuut was Everton nog dichtbij de gelijkmaker, zijn kopbal werd op het laatste moment door doelman Roorda corner getikt.