donderdag, 15. juni 2006 - 19:56

Engeland verder ten koste van T&T

Met pijn en moeite heeft Engeland een 2-0 overwinning geboekt op Trinidad & Tobago. Lange tijd leek de equipe van Leo Beenhakker voor de tweede keer een veel sterkere tegenstander op 0-0 te houden, maar in de 82ste minuut torende Peter Crouch boven iedereen uit om het belangrijkste doelpunt van de avond achter doelman Shaka Hislop te koppen. Steven Gerrard zorgde in de blessuretijd voor de slagroom op de taart.

Voor rust zocht Engeland teveel de lange bal in het hete Nürnberg. Zoals de Zweedse aanval enkele dagen geleden er ook niet in slaagde door de sterke verdedigingsmuur van T&T te breken, lukte dat ook de Engelse aanvalslinie niet.

Pas na een kwartier kreeg het team van Sven-Göran Eriksson de eerste grote kans. Peter Crouch werkte een voorzet van Ashley Cole naast. In het vervolg van de eerste helft wisten ook Michael Owen, Frank Lampard en opnieuw Crouch – die enorm vrij stond - de Adidas Teamgeist niet over de doellijn te werken.

Bizar genoeg was de beste kans van de eerste helft op slag van rust voor T&T. John Terry had een omhaal nodig om – nadat doelman Paul Robinson de bal had losgelaten - een inzet van Dennis Lawrence van de doellijn te halen.

Na rust bleef Engeland gebruik maken van de eenrichtingsweg richting het doel van Hislop. Owen kreeg een beste kans, maar zag zijn kopbal net naast het doel verdwijnen. Ook Crouch slaagde er geen moment in om Hislop tot reddingen te brengen.

De redding van Engeland had Wayne Rooney moeten zijn, vandaag eindelijk fit verklaard na te zijn genezen van een voetbreuk. Samen met Aaron Lennon kwam hij in het veld voor Owen en Carragher.

Engeland raakte meer en meer gefrustreerd en T&T profiteerde af en toe van een snelle counteraanval, zonder werkelijk gevaarlijk te worden. Voor het doel van Hislop was Lampard de gevaarlijkste man met een bal rakelings naast en eentje rechtstreeks in de handen van de doelman van T&T.

Niemand anders dan David Beckham stond acht minuten voor tijd uiteindelijk aan de basis van het beslissende doelpunt. Zijn voorzet werd door Peter Crouch snoeihard achter Hislop gekopt. In de extra tijd verdubbelde Steven Gerrard met een mooi afstandschot de score.

Engeland heeft zich met deze overwinning op de voormalig kolonie geplaatst voor de volgende ronde. Leo Beenhakker en de zijnen mogen nog hopen op een stuntje, maar zijn van anderen afhankelijk.