vrijdag, 20. oktober 2006 - 22:25

Enige twee fitte spitsen Willem II vellen Heracles

Willem II heeft de tweede overwinning van het seizoen behaald. De aanvallend gezien gehandicapte Tilburgers versloegen Heracles met 2-0. De goals kwamen nota bene van de enige twee spitsen die na de blessures van Mounir El Hamdaoui en Iwan Redan nog over zijn: Zsombor Kerekes en Geert den Ouden.

Willem II begon de thuiswedstrijd aanvallend en had binnen twee minuten tweemaal een twijfelgeval in het Almelose strafschopgebied. In beide gevallen liet scheidsrechter Vink doorvoetballen.

Met de overtredingen van Heracles verdediger Boakye was de arbiter niet zo tolerant. In de zevende en negende minuut kreeg de speler de gele kaart waardoor Heracles met tien man kwam te staan.

Overigens was dat niet aan het spelbeeld te zien in het restant van de eerste helft. Na rust wist Willem II wel raad met de man-meer-situatie. Vanaf de 46ste minuut werden de bezoekers onder druk gezet. Imschoot was dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal eindigde op de vuisten van Pieckenhagen.

Na bijna een uur was Imschoot wel betroken bij een treffer, zijn directe tegenstander Daelemans trok de Belg naar de grond. Kerekes schoot de strafschop genadeloos binnen: 1-0. Het was Willem II dat de wedstrijd onder controle had en na een mooie actie van Bobson mocht invaller Den Ouden drie minuten voor tijd de bevrijdende treffer binnen tikken.