dinsdag, 3. januari 2006 - 13:33

Erepenningen uitgereikt

Ommen

Maandag 2 januari 2006 heeft burgemeester Ten Oever, tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Ommen, twee Erepenningen uitgereikt.

De eerste ging naar mevrouw Stobbelaar uit Lemele. Zij is al sinds de jaren zeventig actief bij de Imminkhoeve. Daarnaast is zij ook nog correspondente van de Stentor, Ommer Nieuws en de Lemelervelder. Mevrouw Stobbelaar houdt zich verder al 25 jaar bezig met de organisatie van de Oud-Hollandse markt in Lemele.

De tweede erepenning ging naar de Stichting Theater Carrousel. Deze Stichting bestaat volledig uit vrijwilligers en zet zich in voor de stimulering van de culturele ontwikkelingen in de gemeente. Burgmeester Ten Oever roemde met name de overtuigingskracht van de vrijwilligers.

Het gemeentebestuur heeft daarom besloten een beperkt budget vast te stellen waarmee de stichting activiteiten kan ontplooien ten behoeve van exposities. Verder gaat de Stichting plannen ontwikkelen om voor een breed publiek professionele theater-, muziek- en filmvoorstellingen te houden.
Provincie:
Tag(s):