donderdag, 5. januari 2006 - 9:32

Ex-Playboy model vertelt haar verhaal

Sneek

Monique Sluyter (Sneek, 1967) is topmodel. Ze begon haar carrière op de Italiaanse TV bij de Erotische TV Show Colpo Grosso en bij RTL Duitsland met Tutti Frutti. Ze stond 4 keer in de Nederlandse Playboy en 1 keer in een special van Playboy USA. Tegenwoordig woont Monique in Amsterdam en heeft ze een succesvol bedrijf dat onder meer erotische internetsites maakt, i-modediensten verzorgt en televisieprogramma’s maakt. In februari presenteert ze twee films en ze heeft voor 2006 haar eerste eigen pin up-kalender op de markt gebracht.

Monique Sluyter: Het zijn foto's uit een filmpje dat mijn vader heeft gemaakt. Mijn vader is een goede fotograaf en filmer. Als hobby maakte hij natuurlijk eerst nog filmpjes zonder geluid, later kwam er geluid bij. Met zo'n projector filmpjes kijken "tikketikketikke" en dan knapte de film ook wel eens! Mijn vader plakte de film dan weer en dan zag je het beeld op dat punt plotseling verspringen!

Als kind kon ik ook heel goed stilzitten om te poseren. Ik hield ook van fotografie, hoewel ik een verlegen kind was. En dat ben ik nu nog steeds eigenlijk wel. Toen ik acht was zei ik tegen mijn moeder dat ik later in Italië zou gaan wonen en op televisie zou zijn met heel veel andere meisjes!

Ik zat als kind op kleuterschool De Beltsjeblom en later op de lagere school De Terp. Meester Haverkamp en meester Wagenaar waren mijn favorieten. Tot mijn schrik werd de school een paar jaar geleden afgebroken en staat er nu een Albert Heijn. Later ging ik naar de Sipkensmavo en naar de Havo (RSG). Ik stond toen al vaak model voor schildersgroepen en schilderde zelf ook (bloot)modellen na. Ik stond ook vaak model voor Magisch Realistisch schilder Piet Deunhouwer. Verder stond ik wel eens model voor fotograven, maar ik deed nog geen modellenwerk. In Italië moest ik echt nog leren om van de showtrap af te lopen op hoge hakken zonder naar beneden te kijken en ben wel eens van boven af naar beneden gerold!

Op mijn 18e ben ik bij een Miss Verkiezing in Heerenveen aangesproken door een scout die vroeg of ik bij een erotische show op televisie wilde. Dat was voor de zender Italia7. Ik heb dat wel even met mijn ouders overlegd. Ik wilde niet strippen, maar wel in het ballet, dat vond ik toch meer klasse hebben. Ik associeerde bloot trouwens veel meer met kunst dan met erotiek. Dat programma ‘Colpo Grosso’ loopt nog steeds, er zijn al meer dan duizend afleveringen van gemaakt.

Tegenwoordig heb ik een eigen bedrijf "Monique's Secret" waarmee ik het razend druk heb. Ik scout modellen en begeleid ze ook. Je ziet mijn modellen nu zelfs in de soap "Gooise vrouwen" met Linda de Mol. Ik heb een I-mode en internet-site en ik maak voor RTL7 het televisieprogramma ‘Na sluitingstijd’ en ben momenteel ook nog bezig met 2 bioscoopfilms. Deze komen in februari uit.

Ook heb ik, na vele verzoeken, eindelijk mijn eerste kalender gemaakt. Samen met de Amerikaanse Playboyfotograaf John Kelly en mijn eigen vriend, in het huis van Napoleon in Florence mocht deze Glamourkalender geschoten worden. En ik was de eerste die dit mocht!

Daarnaast exposeer ik mijn schilderijen en doe veel voor goede doelen. Het laatste boek wat ik meeschreef was voor de Kika; voor kinderen met kanker. Veel schilderijen heb ik trouwens ook al verkocht voor goede doelen zoals Orange Babies en het Ronald Mac Donald Fonds. Laatst hebben we een veiling gedaan in de Bijenkorf, met bekende kunstenaars en hebben 25-duizend euro opgehaald!

Ik leef erg in het nu. Ik woon in Amsterdam, maar ik kom nog geregeld in Sneek bij mijn familie. Ik bezoek dan alleen mijn familie en ik heb het helaas te druk voor andere dingen.
(tekst: sneekinbeeld.nl / foto: Joop Sluyter)
Provincie:
Tag(s):