zondag, 12. november 2006 - 0:41

Excelsior en NEC delen punten na knotsgekke slotfase

Excelsior en NEC bewaarden de opwinding op Woudestein tot de blessuretijd. De Nijmegenaren leken in de 91e minuut de drie punten mee te nemen, maar via een zeer discutabele strafschop kwamen de Rotterdammers alsnog langszij: 1-1.

Brett Holman, nota bene een oud-Excelsior-speler, was de schlemiel. Hij kreeg de bal al dan niet tegen zijn arm in het strafschopgebied, maar voor scheidsrechter Ed Janssen was het voldoende aanleiding om de Kralingers in de 93e minuut nog een strafschop te geven. Invaller Marinus Dijkhuizen schoot deze via doelman Gabor Babos raak. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Excelsior diep in blessuretijd een punt pakte. Ook tegen Vitesse was dat het geval.

Een groot aantal supporters maakte de goal van Dijkhuizen al niet meer mee. Zij verlieten Woudestein namelijk gelijk na de 0-1 van linkspoot Ferne Snoyl (foto) die met rechts via de binnenkant van de paal scoorde. Mario Been leek bij zijn terugkeer (vorig jaar leidde hij Excelsior naar de titel in de eerste divisie) dus drie punten mee te punten, maar daar stak Dijkhuizen een stokje voor.

De thuisploeg eindigde het duel overigens met tien man. Sebastiaan Steur kreeg zes minuten voor tijd een zeer twijfelachtige tweede gele kaart nadat hij een bal wilde blokken en Peter Wisgerhof licht raakte. Toen trainer Ton Lokhoff daarna verhaal ging verhalen bij scheidsrechter Jansen, werd ook hij van het veld gestuurd.

Dit alles vormde de spectaculaire slotfase van een verder weinig opwindend duel dat gedoemd was in 0-0 te eindigen.