zondag, 19. november 2006 - 16:52

FC Groningen revancheert zich tegen Willem II

FC Groningen heeft zich gerevancheerd voor de smadelijk 7-1 nederlaag tegen FC Twente. Voor eigen publiek, waarvan een deel uit onvrede over de uitslag van vorige week pas vijf minuten na het beginsignaal de Euroborg betrad, waren de noorderlingen Willem II veruit de baas.

Door sloridigheden in het spel van de thuisploeg bleef het krachtsverschil tussen beide teams echter lang verborgen en hoefde Willem II pas vlak voor rust de eerste treffer te incasseren. Suarez bereikte met een voorzet achter het standbeen langs Nevland die koppend afrondde.

Na rust was de Noor nogmaals succesvol met het hoofd en leek het duel gespeeld. Een knappe actie van Hadouir zorgde echter voor een opleving bij de Tilburgers en zijn treffer bracht de spanning zowaar terug in de wedstrijd. Baelum nam het onverwachtte zicht op alsnog een goed resultaat echter weg met een handsbal in het strafschopgebied. FC Groningen kreeg een stafschop die aan Levchenko wel besteed was. Invaller Salmon zorgde in de blessuretijd ook nog voor een smakelijk toetje, 4-1.