woensdag, 25. oktober 2006 - 22:56

FC Groningen wint nipt van Exelsior

FC Groningen leek een gemakkelijke avond te hebben, toen Erik Nevland in de 23ste minuut voor de 1-0 zorgde. Vlak voor rust maakte Giuliano Grot echter gelijk.

Nevland bracht de thuisploeg in de 68ste minuut opnieuw op voorsprong. Het duel leek vervolgens op een rustige overwinning voor FC Groningen af te stevenen, totdat Rasmus Lindgren de vlam in de pan liet slaan. De Zweedse middenvelder zou Sieme Zijm een vermeende kopstoot gegeven hebben en kreeg direct de rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom.

De wedstrijd stond daarna bol van irritaties en opstootjes, die ook Excelsior-verdediger Henrico Drost nog een rode kaart opleverde. De score kwam niet meer in gevaar en daardoor staat FC Groningen nu vijfde met zeventien punten.