donderdag, 10. augustus 2006 - 23:06

FC Twente blameert zich

FC Twente heeft zich geen goede uitgangspositie verschaft door in de tweede voorronde van de UEFA Cup in eigen stadion met 1-1 gelijk te spelen tegen het kleine FC Levadia uit Estland.

De Tukkers speelden in de eerste helft dramatisch slecht. Het tempo was veel te laag en sommige spelers leken met hun gedachten nog bij de vakantiebestemmingen te zijn. Levadia kwam dan ook verdiend op voorsprong. De pas 17-jarige aanvaller Andrejev mocht binnenschieten na slap uitverdedigen van doelman Sander Boschker en tam ingrijpen van nieuweling Rob Wielaert.

De trainers René Eijkelkamp en Fred Rutten grepen in de rust in haalden Ramon Zomer en Patrick Gerritsen naar de kant. De twee andere nieuwe aanwinsten, Otman Bakkal en Luke Wilkshire, mochten het gaan proberen. FC Twente speelde in de tweede helft een stuk beter en kwam dan ook langszij. Jeroen Heubach promoveerde een vrije trap op fraaie wijze tot een doelpunt: 1-1.

Daarna kreeg de thuisploeg voldoende kansen op de overwinning, maar die waren niet besteed aan Blaise N'Kufo, Karim El Ahmadi, Bakkal en Kennedy. Over twee weken moet FC Twente een beter resultaat halen in Talinn om de volgende ronde van de UEFA Cup te bereiken.