zondag, 15. oktober 2006 - 17:23

FC Utrecht behaalt eerste uitzege

FC Utrecht heeft op Woudestein verdiend met 0-1 gewonnen van Excelsior. Cedric van der Gun bezorgde de Utrechters op slag van rust de eerste uitzege van het seizoen.

FC Utrecht startte sterk tegen Excelsior en domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. In de eerste helft waren de gasten heer en meester, maar de ploeg van trainer Foeke Booy was niet erg trefzeker. Rick Kruys kreeg een vrije schietkans, maar zag zijn inzet gepareerd worden door Excelsior-doelman Theo Zwarthoed. Ook Tom Caluwé belandde in kansrijke positie, maar was niet doortastend genoeg. Een afstandschot van Jean-Paul de Jong werd gestopt door Zwarthoed, terwijl Marc-Antoine Fortuné een kopbal over het doel zag gaan.

Kort voor rust kwam Excelsior beter in de wedstrijd, vooral dankzij enkele goede acties van linksbuiten Sebastiaan Steur. Ook Andwelé Slory, met drie goals topscorer van Excelsior, kreeg een goede kans, maar zijn schot werd corner getikt door Utrecht-keeper Michel Vorm. In de laatste minuut van de eerste helft kwam FC Utrecht dan toch aan de leiding. Cedric van der Gun slaagde er met een goede persoonlijke actie in om de ban te breken: 0-1. Het was zijn eerste competitiedoelpunt voor de Utrechters.

Ook na rust was Utrecht de overheersende ploeg. Af en toe was Excelsior gevaarlijk, vooral via Sebastiaan Steur. De aanvaller werkte de bal allereerst volledig vrijstaand over het doel van Vorm, terwijl hij even later een schot door de Utrecht-doelman gestopt zag worden. In de slotfase kwam FC Utrecht nog even onder druk te staan nadat Excelsior-trainer Ton Lokhoff Marinus Dijkhuizen als breekijzer inbracht. Het slotoffensief was echter niet voldoende om de Utrechters van de eerste uitzege van het seizoen af te houden.