maandag, 9. januari 2006 - 14:38

Ferrari 599 GTB

Met de 599 GTB presenteert Ferrari haar krachtigste V12 productiemodel ooit. Vandaag heeft Amedeo Felisa, Ferrari’s Vice General Manager, op de Detroit Motor Show de geboorte van dit nieuwste in Maranello ontwikkelde model aangekondigd.
<BR>De nieuwe auto bundelt Ferrari’s meest innovatieve en technologisch geavanceerde technieken in een tweezits coupé met een achter de vooras geplaatste motor. Het resultaat is een nieuwe ‘benchmark’ op het gebied van prestaties, bestuurderbetrokkenheid en design.

De Ferrari 599 GTB kan bogen op een superieur vermogen dankzij de 5.999 cc V12 – die direct is afgeleid van de Enzo Ferrari supersportwagen – met niet minder dan 620 pk bij 7.600 tpm. Daarmee komt de vermogen/gewicht verhouding op slechts 2,6 kilogram per pk.

Ferrari heeft voor haar bewezen en veelgeprezen, geheel uit aluminium vervaardigde body en chassis de nieuwste evolutie toegepast.

Dankzij het ontwerp, dat onmiskenbaar van de hand van Pininfarina is, beschikt de Ferrari 599 GTB over agressieve en tegelijkertijd elegante lijnen. Die zijn bovendien perfect geïntegreerd in de geavanceerde aërodynamische toepassingen die in het design zijn verwerkt om tot deze prestatiecijfers te komen.

Dit nieuwe model staat symbool voor Ferrari’s productieauto’s – de V12 berlinetta – en vertegenwoordigt de hedendaagse interpretatie van een thema dat bijzondere klassiekers als de 250 GT, de 275 GTB en de 365 GTB4 heeft voortgebracht.

De Ferrari 599 GTB vervangt het laatste model in die illustere lijn van berlinetta’s, de 575M Maranello waarvan – samen met de in 1996 geïntroduceerde 550 Maranello – niet minder dan 5.700 exemplaren zijn geproduceerd, voor dit type auto een record voor het merk met het steigerende paard.

De nieuwe auto wordt officieel onthuld op 28 februari 2006, tijdens de persdag van de Autosalon van Genève.
Categorie:
Tag(s):