donderdag, 30. november 2006 - 22:43

Feyenoord - AS Nancy 30 minuten gestaakt geweest

Op verzoek van de Feyenoorde-doelman Henk Timmer en trainer Erwin Koeman is de wedstrijd tussen Nancy en Feyenoord - na een onderbreking van 30 minuten - alsnog uitgespeeld. Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk miste in die extra tijd zelfs nog een strafschop, waardoor de eindstand 3-0 bleef.

De ontmoeting in Noord Frankrijk zal ongetwijfeld de voetbalboeken ingaan als één van de zwartste dagen uit de geschiedenis van Feyenoord. Na een avond vol ongeregeldheden, leek de wedstrijd 10 minuten voor tijd definitief gestaakt te worden, nadat de onrust - die zich kort na de openingstreffer van Nancy geopenbaard had - tegen het einde van de wedstrijd weer opgelaaid was. De Noorse scheidsrechter Berntsen staakte het duel nadat Greene, Timmer en één van de grensrechters last kregen van het door de politie gebruikte traangas. De ordehandhavers moesten ingrijpen na wederom misdragingen van de Feyenoord-aanhang.

AS Nancy stond na tachtig minuten voetbal op een comfortabele 3-0 voorsprong. Puygrenier zette Nancy op voorsprong. Bahia maakte er met een eigen doelpunt 2-0 van voor de thuisploeg. Zerka bracht Feyenoord uiteindelijk de genadeslag toe, door een penalty te benutten. Saidi veroorzaakte de strafschop, die zijn ploegmaat Royston Drenthe in de 61-ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd zag worden.