dinsdag, 26. december 2006 - 14:35

Feyenoord en PSV houden elkaar in evenwicht

In een leuke wedstrijd hielden Feyenoord en PSV allebei een punt over aan de topper in de eredivisie. In de Kuip bleven beide ploegen steken op een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd tegen de lijstaanvoerder. In de derde minuut resulteerde dit al in een kans voor Joonas Kolkka. PSV, dat het initiatief in de eerste minuten van de wedstrijd aan Feyenoord liet, kwam echter steeds beter in de wedstrijd. Het schot van Arouna Koné was illustratief voor de sterker wordende Eindhovenaren. Hij wist echter de mooie steekpass van Ibrahim Afellay niet om te zetten in een doelpunt.

Het zakelijk spelende PSV kwam echter wel op voorsprong in De Kuip. Een schitterend afstandschot van Cocu zette de 0-1 op het scorebord. Feyenoord-doelman Henk Timmer, veelal een puntenpakker voor zijn ploeg, interpreteerde het schot van de PSV-aanvoerder verkeerd en ging dus niet geheel vrijuit bij de 0-1 van PSV. Feyenoord liet het hoofd echter niet hangen en kwam via Charisteas op gelijke hoogte. De Griek, de laatste weken op dreef in De Kuip, kopte een vrije trap van Royston Drenthe knap achter Gomes, die daarmee zijn eerste tegentreffer incasseerde in 956 minuten.

De tweede helft ging Feyenoord op jacht naar de winnende treffer. Ondanks een licht overwicht op PSV wisten de Rotterdammers niet meer tot scoren te komen. De topper bleef derhalve steken op een 1-1 einduitslag.