zondag, 5. maart 2006 - 14:42

Feyenoord is oppermachtig tegen Utrecht

Feyenoord is weer helemaal op de weg terug en blijft de meest serieuze volger van koploper PSV. De 3-0 overwinning van FC Utrecht was dikverdiend en had eigenlijk nog hoger uit moeten vallen.

FC Utrecht kon voor rust geen enkele doelmogelijkheid afdwingen, waardoor het enkel wachten was op de eerste treffer van de dag. Die leek al na een kwartier een feit, toen Salomon Kalou werd neergetrokken door Dwight Tiendalli. De Utrecht-back kreeg en Feyenoord een strafschop.

De elfmeter van Dirk Kuijt werd echter gekeerd door Joost Terol. Zijn zesde gemiste penalty in twintig Eredivisiepogingen. Een minuut later maakte Kuijt zijn fout al bijna goed, maar zijn kopbal werd van de doellijn afgetrapt door Jean-Paul de Jong.

Toen het duel toch naar een dubbelblanco ruststand toe leek te kabbelen, viel alsnog de 1-0. Een prachtige combinatie tussen Salomon Kalou en Jonathan de Guzman werd knap door eerstgenoemde afgerond: 1-0.

In de vierde minuut na rust viel de beslissing al. Pieter Collen, in de basis door de schorsing van Patrick Paauwe, sprintte over de rechterflank en bediende knap Kuijt. Die schoof vanaf 11 meter binnen: 2-0. Feyenoord kreeg hierna kans na kans om de voorsprong verder uit te bouwen.

Toen Utrecht in de 84e minuut nog werd gereduceerd tot tien spelers na een rode kaart voor Etienne Shew-Atjon (ontving zijn 2de gele kaart, na het neertrekken van Dirk Kuijt) werd de stormloop nog echter.

Pas in de laatste minuut viel ook de 3-0. Kalou kopte raak uit een vrije trap van de rechterkant van De Guzman. De revanche voor de 0-3 nederlaag van vorig seizoen was een feit.