zondag, 19. november 2006 - 1:43

Feyenoord verrast AZ

Feyenoord heeft de topper tegen AZ verrassend gewonnen. Nicky Hofs besliste het duel tien minuten voor tijd met zijn tweede treffer van de avond: 3-2.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar ontbrandde in de 28ste minuut. Hofs versierde een vrije trap, die hij zelf in de verre hoek raak schoot. Drie minuten later trokken de bezoekers de stand alweer gelijk. Demy de Zeeuw tikte een voorzet van Tim de Cler simpel binnen. Na de gelijkmaker leek AZ de Rotterdammers op te rollen. Maar ondanks een aantal goede mogelijkheden, vergat AZ te scoren.

Na rust gaf Royston Drenthe AZ een waarschuwing door op de lat te koppen. Niet veel later ging Job Bulters hopeloos in de fout. De derde doelman van de Alkmaarders tikte een makkelijke bal recht voor de voeten van Timothy Derijck, die de 2-1 binnen kegelde. In de 73ste minuut maakte Danny Koevermans echter alweer gelijk. De aanvaller schoof de bal simpel langs oud-ploeggenoot Henk Timmer. De doelman reageerde vlak daarna wel alert op kopballen van Barry Opdam en Kew Jaliens en voorkwam daarmee een achterstand.

De winnende treffer van AZ hing in de slotfase in de lucht, maar het was Feyenoord dat er met de volle winst vandoor ging. Het was andermaal Hofs die De Kuip deed juichen. De kleine middenvelder schoot raak via de binnenkant van de paal. In de slotminuten hielpen David Mendes da Silva en Gretar Steinsson nog twee grote kansen om zeep.