vrijdag, 21. april 2006 - 0:08

Feyenoord wacht hels karwei

Ajax heeft in eigen huis met duidelijke cijfers Feyenoord aan de kant geschoven. Met maar liefst 3-0 stapten de Amsterdammers met een brede glimlach van het veld. De wedstrijd werd ontsierd door een aantal incidenten. Scheidsrechter Braamhaar moest maar liefst drie keer naar de borstzak grijpen om een rode kaart te trekken.

Tussen al de kaarten door moet nog wel gezegd worden dat na 27 minuten Ajax op 1-0 voorsprong was gekomen. Andre Bahia liet een pass van Ron Vlaar onder zijn voeten rollen en schonk daarmee Rosales een niet te missen kans. De Argentijn schoot in eerste instantie op de lat, maar de rebound was wel raak.

Bahia was een kwartier na rust de eerste speler die het veld moest verlaten. De Braziliaanse verdediger kreeg na het weggooien van de bal zijn tweede gele prent. Daarna barstte de wedstrijd in alle hevigheid los. Steven Pienaar maakte de wedstrijd echter weer spannend, door Dirk Kuijt onnodig hard onderuit te halen. Braamhaar deed wat hij moest doen en trok de rode kaart voor de invaller.

Twee minuten van onoplettendheid in de Rotterdamse verdediging zorgde echter voor twee doelpunten van de thuisploeg. Eerst was het John Heitinga die ongehinderd binnen kon schieten en nog geen minuut later kopte Huntelaar de Amsterdammers op 3-0. De spits was ook nog op weg naar de 4-0, maar Romeo Castelen haalde de spits ten koste van een rode kaart naar de grond.

Zondag wacht Feyenoord een hels karwei. De Rotterdammers moeten met vier goals verschil winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de play-offs.