zondag, 3. december 2006 - 21:23

Feyenoord wint doelpuntenfestijn in De Kuip

Feyenoord heeft een zwaar bevochten zege geboekt op SC Heerenveen. Jonathan de Guzman zette De Kuip vijf minuten voor tijd in vuur en vlam door de winnende binnen te stiften: 4-3.

De eerste helft was voor het overgrote deel niet om aan te zien. Eén van de weinige hoogtepunten was een doelpunt van Afonso Alves, die een voorzet intikte en daarmee zijn vijftiende competitietreffer liet aantekenen. Pas in de blessuretijd van de eerste helft kon Feyenoord daar iets tegenover stellen. Stein Huysegems schoot knap raak: 1-1.

Even na rust rondde de Belg opnieuw een solo af door hard in de kruising te schieten vanaf de zestien. In de 65ste minuut leek aanvoerder Theo Lucius het duel te beslissen door een penalty te benutten. Heerenveen toonde echter veerkracht en invaller Rob Friend bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd met goals in de 74ste en 78ste minuut. Toch kon Feyenoord een inktzwarte week positief afsluiten. De Guzman profiteerde van de ruimte die de Friezen achterin weggaven en stifte over de te laat uitgekomen Brian Vandenbussche.