zondag, 18. juni 2006 - 22:59

Frankrijk wint wéér niet!

Frankrijk heeft wéér geen WK-wedstrijd weten te winnen. Het is al de vijfde wedstrijd op een WK-eindronde waarin de Fransen geen winst behalen. Hoewel de treffer van Thierry Henry het eerste WK-doelpunt van Frankrijk sinds de WK-finale van 1998 betekende, was de eindstand toch 1-1, nadat Ji-Sung Park tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen tikte.

De sfeer in het Zentralstadion in Leipig zat er goed in. De Koreanen maakten 90 minuten ononderbroken herrie en moedigden hun ploeg aan.

Frankrijk begon de wedstrijd een stuk beter dan de wedstrijd tegen Zwitserland, maar zakte al gauw weer terug naar hetzelfde niveau na de treffer van de Arsenal-spits.

Het was, net als de overige twee wedstrijden van de dag, geen leuk duel om naar te kijken. Frankrijk - wel beter als tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland, maar nog altijd niet wat het moet zijn - was wel beter dan Zuid-Korea, dat wel veel in balbezit was maar er niet doorheen kwam en bijna geen kansen kon creeren.

Maar tien minuten voor tijd kwam toch de gelijkmaker op het scorebord. De eerste echte mogelijkheid die de Koreanen de hele wedstrijd kregen.

Pas na de gelijkmaker werd het een leuke wedstrijd. Beide ploegen wilden nog een winnende treffer maken en het spel ging snel op en neer. Ook de spanningen liepen hoog op. Abidal en Zidane kregen een gele kaart. Voor beiden was het de tweede van het toernooi, zodat ze geschorst zijn voor de volgende wedstrijd tegen Togo.

Het kan voor Zidane de laatste wedstrijd zijn die hij speelt, aangezien hij van plan is na het WK te stoppen. Mocht Frankrijk de volgende ronde halen, is hij er natuurlijk wel weer bij.