donderdag, 3. augustus 2006 - 16:08

Gedeputeerde Martin Huls loopt stage

Rotterdam

Gedeputeerde Martin Huls van de provincie Zuid-Holland loopt op dinsdag 8 augustus en donderdag 10 augustus stage bij de deelgemeente Feijenoord in Rotterdam. Hij loopt twee dagen mee met Robbert Baruch, dagelijks bestuurder van de deelgemeente. Het idee voor de stage is geboren omdat beide PvdA-bestuurders vrijwel tegelijkertijd zijn begonnen als Gedeputeerde voor Zuid-Holland en Dagelijks Bestuurder van de deelgemeente Feijenoor.

Na een korte bijeenkomst op het deelgemeentekantoor in Rotterdam, gaat Huls op dinsdag samen met Baruch op de fiets naar het politiebureau Sandelingenplein. Daar wonen ze een briefing bij en lopen ze mee met Willem den Hollander die lid is van het Interventieteam. 's Avonds staat een wijkbezoek op het programma en wordt meegereden met de politie.

Op donderdagochtend wordt gestart bij de Wijkonderhoudsploeg van gemeentewerken, waar de hele ochtend de handen uit de mouwen worden gestoken om mee te werken met de onderhoudsploeg. 's Middags staat een kennismaking met het Dagelijks Bestuur van Feijenoord op de planning. De dag eindigt met een bezoek aan de IBW-voorziening, de opvang voor de “Dames van de Keileweg�.

"De reden dat we deze stage bij elkaar lopen is dat bestuurder zijn in een deelgemeente anders is dan bestuurder zijn bij een provincie. Zowel de schaal van werken als het takenpakket is totaal anders. Het is goed om eens bij elkaar in de keuken te kijken en te zien hoe het besturen bij de een en bij de ander in zijn werk gaat", aldus Martin Huls.

Op maandag 7 augustus en woensdag 9 augustus loopt Robbert Baruch stage bij Martin Huls. Dan wordt onder andere een werkbezoek gebracht aan de gemeenten Westland en Noordwijk.
Provincie:
Tag(s):