vrijdag, 15. september 2006 - 0:22

Gelijkspel Feyenoord biedt perspectief

Feyenoord heeft in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen Lokomotiv Sofia een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel behaald. De Bulgaren kwamen al na vier minuten op voorsprong nadat Bahia zich kinderlijk liet verschalken in de lucht: 1-0.

Vanaf dat moment domineerde Feyenoord het duel weliswaar, echte kansen leverde dat de ploeg van trainer Erwin Koeman niet op. De thuisclub kwam zelfs op 2-0, nadat Timmer zich verkeek op een vrije trap van Davsjev.

Feyenoord mocht zich gelukkig prijzen dat het in de extra tijd de ideale mogelijkheid op de aansluitingstreffer kreeg. Na een steekpass van Hofs werd Charisteas neergehaald in het vijandelijke strafschopgebied. Lucius faalde niet vanaf de stip. "De 2-1 viel precies op het juiste moment", aldus Koeman.

In de tweede helft herstelden de Rotterdammers zich. Na een uur spelen kopte Greene uit een perfect aangesneden hoekschop van De Guzman raak: 2-2. Lokomotiv zette in de slotfase nog wel aan, maar een attente Timmer voorkwam een derde goal van de thuisploeg.

"Het is een gebrek aan ervaring", aldus Koeman. "We hadden teveel misverstanden en er waren te weinig jongens die coachten. We moeten echter niet alleen negatief zijn. De uitslag biedt perspectief."