woensdag, 27. september 2006 - 12:35

Getuigen blijven monddood bij groepsinbraak/ -vernieling

Leeuwarden

Afgelopen zondagochtend vroeg drongen een aantal onbekende jongeren een woning aan de Wilgenstraat binnen. Zij richten diverse vernielingen aan. Zo werden een aantal ruiten vernield en de vloeren werden besmeurd met shampoo en scheerschuim. Naast de vernielingen werden er door de groep ook een aantal goederen weggenomen, waaronder een tv, mobiele telefoon en stereotoren.

Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en waarschuwde de politie. Die was in tien minuten ter plaatse maar de jongeren bleken al te zijn gevlogen. Met tien politiemensen in uniform en in burger werd de wijk Heechterp, waar de Wilgenstraat deel van uitmaakt, uitgekamd.

Daarbij werd een groep jeugdigen aangetroffen. Ze konden echter niet als verdachten worden aangemerkt en zijn niet aangehouden. Of ze bij de inbraak betrokken zijn, zal uit onderzoek moeten blijken.

Hun identiteit is bekend. Ook bleek dat er andere objecten het doelwit waren geweest van vernielingen. Zo werden in een flat in de Wilgenstraat de verlichting en een ruit vernield en in de Egelantierstraat moest een telefooncel het ontgelden. Hiervan werden alle ruiten ingegooid.

Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat veel getuigen geen verklaring wensen af te leggen. Die zijn wel nodig om het bewijs rond te krijgen. De politie roept dan ook getuigen op om zich alsnog te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 - 8844.
Provincie:
Tag(s):