vrijdag, 24. maart 2006 - 16:47

Gevangenisstraf voor drugssmokkel

Leeuwarden

De meervoudige kamer van de rechtbank te Leeuwarden heeft een verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaren. Tevens kreeg verdachte reclasseringstoezicht opgelegd. Verdachte had in de periode van 1 september 2005 tot en met 15 oktober 2005, samen met anderen, meegewerkt aan drugssmokkel naar Zweden.

Het betrof cocaïne, amfetamine en 1827 XTC pillen.
Het door de raadsman gedane beroep op psychische overmacht werd door de rechtbank verworpen. De raadsman had daartoe onder meer gesteld dat verdachte onder druk werd gezet.

Door de officier van justitie was een gevangenisstraf van 6 jaren gevorderd. De rechtbank heeft overwogen dat verdachte niet alleen de Zweedse wetgeving overtreden maar zich ook onbehoorlijk gedragen ten opzichte van de Zweedse samenleving. Echter, uit de rapportage van de psycholoog was de rechtbank gebleken dat verdachte een ernstig getraumatiseerde man is, die de nodige geestelijke klappen heeft opgelopen in zijn tijd als militair in voormalig Joegoslavië. Voorts had verdachte als beloning voor zijn bemiddeling slechts € 250,00 ontvangen, welk bedrag vergeleken met de grote winst die de leverancier van de drugs opstreek, in het niet valt.
Provincie:
Tag(s):