maandag, 2. januari 2006 - 16:51

GGD’en en GHOR Zuid-Limburg gefuseerd

Sittard-Geleen

De GGD’en van Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht en de GHOR Zuid-Limburg (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) zijn per 1 januari dit jaar gefuseerd tot een gezamenlijke GGD voor Zuid-Limburg. De fusie is ontstaan om tot een lokaal effectief gezondheidsbeleid te komen.

De 19 gemeenten in de zuidelijke regio hebben ingestemd met de fusie. Gulpen-Wittem ondertekende als laatste gemeente op 23 december vorig jaar de nieuwe gemeenschappelijke regeling voor de GGD Zuid-Limburg, waarmee de fusie een feit werd.

De gezondheidsinstelling blijft functioneel vanaf de drie locaties waar de vestigingen zijn gehuisvest die bij de fusie zijn betrokken. De voormalige vestiging van de GGD Westelijke Mijnstreek in Geleen is het hoofdadres van de nieuwe gezondheidsinstelling.

De fusie was noodzakelijk om in de toekomst kwaliteit en continuïteit te kunnen blijven garanderen voor de openbare gezondheidszorg in Zuid-Limburg, om de regionale gezondheidsachterstand ten opzichte van de rest van het land te kunnen inhalen en om een bestuurlijke slagvaardige structuur te kunnen vormen bij veiligheidsrisico’s in de samenleving

De GGD Zuid-Limburg is te herkennen aan een nieuwe huisstijl die bestaat uit een hart, dat staat voor de verbinding van de volksgezondheid en veiligheid.
Provincie:
Tag(s):