zondag, 30. april 2006 - 18:10

Goede stap Heerenveen richting Europa Cup

SC Heerenveen heeft een zeer goede stap gedaan in de richting van UEFA Cupvoetbal. In het Arke Stadion wonnen de ploeg van trainer Gertjan Verbeek met 0-1 van FC Twente dankzij een laat doelpunt van Jakob Poulsen.

Het hele duel leek de wedstrijd te eindigen in 0-0. Twente maakte het spel, maar wist geen gaten te vinden in de betonnen verdedigingsmuur van Heerenveen. Veel geploeter en strijd, geen risico's en weinig kansen kenmerktende eerste helft van het treffen. Beide ploegen leken hun pijlen al gericht te hebben op de tweede confrontatie.

Na rust bleef de thuisploeg proberen een opening te creëeren, maar pas in de laatste minuten kreeg FC Twente de beste mogelijkheid uit een schot van invaller Bas Sibum dat uiteen spatte op de vuisten van Brian Vandenbussche. Aan de andere kant kon Heerenveen slechts één keer iets laten zien, met een kopbal van Michael Bradley in de handen van Sander Boschker. Marcel Seip viel op met een keiharde overtreding op Guilherme Afonso die hem het enige geel van de wedstrijd opleverde.

Drie minuten voor tijd kreeg Danijel Pranjic de ruimte om een bal voor te geven. Omdat de gehele Twente-defensie op het verkeerde been stond, kon invaller Jakob Poulsen de bal bij de tweede paal intikken en Heerenveen de belangrijke winst bezorgen. Woensdag om 20.00 uur in het Abe Lenstra Stadion valt de beslissing.