zaterdag, 7. januari 2006 - 19:47

Groenfront verwacht zondag al ontruimingen in bos

Schinveld

Groenfront verwacht, wanneer de hekken zondagavond om het Schinveldse-bos zullen zijn geplaatst, dat de ontruiming zal aanvangen. Een politiewoordvoerder die belast is met de gehele ontruiming, kon het zaterdagavond ‘bevestigen noch ontkennen’. Vanaf zondagavond zo bericht Groenfront uit betrouwbare bronnen, zal de mobiele eenheid paraat staan.

Ook de brandweer is gevraagd om het bos met behulp van schijnwerpers aan heliumballonnen uit te lichten. In aanvulling op de ballonnen roepen wij mensen daarom op zoveel mogelijk confetti, serpentines, toeters en dergelijke mee te nemen als zij het bos ingaan. Dit om de politie en marechaussee een vrolijk welkom te heten en misschien wil zelfs de fanfare nog een deuntje komen blazen!

Zondag om 16.00 zal in Groenfront haar laatste persconferentie geven. Hier zullen journalisten de laatste details te horen krijgen hoe de actievoerders de kap van het bos willen tegengaan.

De advocaat van Groenfront heeft vandaag bevestigd, zo is te lezen op de site van Groenfront, dat Burgemeester Zuidgeest met zijn besluit geen water en voedsel meer toe te laten tot het kamp ingaat tegen het EVRM (Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens) en diverse andere mensenrechtenverdragen. Ook de politie lijkt dat te beseffen, aldus Groenfront.
Provincie:
Tag(s):