dinsdag, 10. januari 2006 - 8:45

Grote hennepkwekerij ontmantelt; vierde verdachte aangehouden

Leeuwarden

Er is een vierde verdachte aangehouden nadat de politie maandag rond 9.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij werd aangetroffen in een muziekcentrum aan de Breedstraat. In het pand werden ruim duizend plantjes aangetroffen.

De politie heeft woensdag een vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de hennepkwekerij. Het betreft een 42-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de verkoop van wiet, afkomstig van deze kwekerij. Hij is donderdagmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Het onderzoek wordt nog voortgezet. Meerdere aanhoudingen zijn niet uit te sluiten. De eerder aangehouden verdachten,een 60-jarige inwoner van Hurdegaryp, een 57-jarige inwoner van Leeuwarden en een 60-jarige inwoner van Leeuwarden, zijn aanvankelijk in verzekering gesteld. Na verhoor en bekentenis zijn ze dinsdag weer in vrijheid gesteld.

In het pand werden op twee locaties zeer professionele kwekerijen aangetroffen. Voor de stekjes was een aparte ruimte ingericht die per lift bereikbaar was. Naast de regiekamer werd, achter een vezelplaat, een deur ontdekt naar een tweede locatie in het pand.
Hier werd door de politie een lege en een volle droogkamer aangetroffen met 160 toppen. Er werden nog drie ruimtes aangetroffen met circa 300 planten in de diverse groeistadia. In de droogruimte van de toppen zat een luik, waar een kwekerij in aanbouw was. De politie is de kwekerij via tips en rechercheonderzoek op het spoor gekomen.

De politie is van mening dat er waarschijnlijk een brandgevaarlijke situatie is geweest in het muziekcentrum. In november van het vorige jaar zijn in de Telemanstraat en de Stinzeflora in Leeuwarden twee branden in woningen uitgebroken, die direct in verband gebracht zijn met het telen van hennep. Gezien het brandgevaar bij een in gebruikzijnde hennepkwekerij wordt geadviseerd om bij de verdenking van een hennepkwekerij de politie te bellen. Dit kan via 0900 - 8844 over via Meld Misdaad Anoniem, M. op telefoonnummer 0800 - 7000.
Provincie:
Tag(s):