donderdag, 23. november 2006 - 23:33

Heerenveen verliest zuur, Odense en Lens delen punt

SC Heerenveen lijkt na het verlies tegen Parma afscheid te moeten nemen van het UEFA Cup toernooi. De manschappen van trainer Gertjan Verbeek liepen tegen Parma tegen een zure 2-1 nederlaag aan.

De Friezen namen in Italie brutaal de leiding in de 21-ste minuut door een doelpunt van Danijel Pranjic. Lang kon Heerenveen echter niet genieten van de voorsprong. Budan maakte twee minuten na de Friese treffer de gelijkmaker. Diezelfde Budan verpestte een kwartier voor tijd de illussie van Heerenveen op een stunt. Hij bezorgde zijn ploeg uiteindelijk de winst.

De andere partij in groep D tussen OB Odense en Racing Lens eindigde in 1-1. Grahn zette de Denen nog wel op voorsprong in de 58-ste minuut, maar Jemaa bezorgde drie minuten voor tijd zijn ploeg alsnog een gelijkspel.