donderdag, 23. februari 2006 - 22:09

Heerenveen wint maar gaat niet door

Heerenveen is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen tegen Steau Boekarest. De Friezen wonnen wel met 1-0, maar dat was niet voldoende om het 3-1 verlies van vorige week in eigen huis weg te poetsen.

Vijf minuten voor tijd scoorde Arnold Bruggink het enige doelpunt van de wedstrijd. De goal voor de Friezen betekende pas de eerste tegentreffer voor de Roemenen in dit UEFA Cup toernooi.

In de eerste helft had Steau het beste van het spel. Na rust wisselde Heerenveen-coach Verbeek verdediger Breuer voor aanvaller Bruggink. Door die omzetting kregen de Friezen mee grip op het duel. Nilsson kreeg nog twee goede kansen om te scoren, maar uiteindelijk wist Bruggink de ploeg vlak voor tijd pas van de nul af te helpen. Het bleek echter te laat om nog voor een stunt te kunnen zorgen in het voormalig Oostblok.