vrijdag, 31. maart 2006 - 17:22

Heerenveense Geitenkaas 'wereldkampioen'

Heerenveen

De Heerenveense Kaasmakerij Henri Willig BV uit Heerenveen heeft tijdens de 26ste officiële World Champion Cheese Contest in het Amerikaanse Wisconsin een gouden medaille gewonnen. De ‘Polder Gold’ geitenkaas van de Heerenveense onderneming werd uit ongeveer 300 verschillende geitenkazen verkozen tot de beste.

‘In de klasse Hard Goat’s Milk Cheese werd onze ‘Polder Gold’ Hollandse geitenkaas tot absolute nummer 1 verkozen.’ zegt een blije Sales Manager Lolkje Bosma. ’De ‘Polder Gold’ is een oude geitenkaas die minimaal 14 maanden op natuurlijke wijze wordt gerijpt dit garandeert een kaas boordevol van smaak, met rijpe zoutkristallen die smelten op je tong en dat vonden de jury-leden dus ook!’

De World Champion Cheese Contest, georganiseerd door de Wisconsin Cheese Makers Organisation, vond plaats tussen 15 en 17 maart. Deze internationale kaaswedstrijd is sinds haar start in 1957 uitgegroeid tot het grootste internationale kaaskeurings-evenement ter wereld. Dit jaar werden 1792 inzendingen uit 18 landen gekeurd, verdeelt over 51 klassen. Op 27 april kan de Heerenveense firma in Wisconsin de medaille persoonlijk in ontvangst nemen.
Provincie:
Tag(s):