donderdag, 5. januari 2006 - 23:01

Helikopters luchtmacht gaan avondvliegen

Ermelo

Beide op de vliegbasis Soesterberg gestationeerde transporthelikoptersquadrons gaan met ingang van dinsdag 3 januari 2006 avondvliegen tot uiterlijk 24.00 uur. De periode van avondvliegen zal duren tot eind april 2006. Het avondvliegen vindt plaats op de maandag-, dinsdag- woensdag- en donderdagavond.

Helikopterbemanningen dienen ter voorbereiding op hun uitzending naar Afghanistan of een ander gebied, als ook voor hun jaarlijks oefenprogramma, vluchten bij duisternis te maken. Dat meldt de gemeente Ermelo donderdag.

Tijdens deze vluchten zal gebruik worden gemaakt van night-vision-goggles (nachtzichtapparatuur). Behalve enige lokale vliegbewegingen op Soesterberg, zullen de meeste oefeningen worden uitgevoerd boven de Vlasakkers, de Leusderheide en het militair luchtvaartterrein Deelen.

Om de geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken mogen de transporthelikopters na 22.00 uur alleen nog landen op de vliegbasis Soesterberg. Mochten echter de weersomstandigheden rond de oefenterreinen van dien aard zijn dat avondvliegen aldaar niet mogelijk is, dan kunnen de transporthelikopters tot 23.00 uur lokale vliegbewegingen op Soesterberg uitvoeren.

Daar beide transporthelikoptertypes, Chinook en Cougar, in de uitzendgebieden worden voorzien van één of meerdere doorguns, zullen ook boordschutters worden opgeleid en getraind. Deze schietoefeningen worden tijdens de avonduren gehouden op de schietrange te Vlieland.
Provincie:
Tag(s):