zondag, 9. april 2006 - 9:59

Heracles na knappe zege bijna veilig

Heracles Almelo is zo goed als zeker van lijfsbehoud in de eredivisie. De ploeg van Peter Bosz wist de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk met 0-2 te winnen.

RKC Waalwijk zit al geruime tijd in een dip. Na het vertrek van Rick Hoogendorp naar het Duitse VFL Wolfsburg, heeft de ploeg veel moeite om het net te vinden. Anthony Lurling werd door trainer Adrie Koster gehaald om de aanval te versterken, maar hij heeft zijn draai nog niet gevonden in Waalwijk. Ook tegen Heracles waren de Waalwijkers niet in staat om veel gevaar te stichten in het vijandige doelgebied.

Heracles Almelo had de wedstrijd onder controle en brak er regelmatig gevaarlijk uit. Tien minuten na rust kwam de uitploeg op voorsprong. Kwame Quansah ging op avontuur en liet keeper Rob van Dijk kansloos met een hard schot. RKC vocht voor wat het waard was, maar kon niet verhinderen dat tegen de Almeloërs alweer de vierde nederlaag op rij werd geleden.

Een kwartier voor tijd maakte Gert-Jan Tamerus er ook nog 0-2 van. Een vrije trap van Thijs Sluijter kon niet door de Waalwijkse defensie worden weggewerkt en Tamerus zag daarmee zijn kans schoon om de 0-2 op de borden te brengen.