woensdag, 20. september 2006 - 11:33

Hoog Australisch bezoek voor Defensie

Schaarsbergen

De Gouverneur-generaal van het Gemenebest van Australië, generaal-majoor b.d. Michael Jeffery, brengt maandag 25 september een bezoek aan Defensie. Het bezoek vindt plaats en marge van het officiële staatsbezoek van de Gouverneur-generaal aan Nederland dat dinsdag begint.

Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn en commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Peter van Uhm heten de gouverneur welkom.

Gouverneur-generaal Jeffery wordt geïnformeerd over de situatie in de Afghaanse provincie Uruzgan en de wijze waarop de Nederlandse eenheden zich voorbereiden op de missie. Daarna maakt hij nader kennis met de militairen van de tweede lichting van Task Force Uruzgan en het
belangrijkste materieel, waaronder de onlangs door Nederland aangeschafte gepantserde Australische Bushmaster.

De eenheden zijn voornamelijk afkomstig van 13 Gemechaniseerde Brigade van de Koninklijke Landmacht. Zij vertrekken binnenkort naar Uruzgan en beginnen maandag aan hun laatste voorbereidende oefening.

De 1400 Nederlandse militairen van Task Force Uruzgan werken nauw samen met Australische troepen in de Afghaanse provincie.
Provincie:
Tag(s):