zaterdag, 14. oktober 2006 - 19:15

HSV wint weer niet, Makaay trefzeker bij winnend Bayern

Hamburger SV is er ook in de zevende speelronde niet in geslaagd te winnen. De ploeg van Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen ging thuis tegen gedeeld koploper Schalke 04 met 1-2 onderuit. Ook Bayern München en Werder Bremen wonnen, waardoor die nu samen met Schalke de Bundesliga aanvoeren.

HSV leed een nederlaag zoals de ploeg die dit seizoen al zoveel leed. Een slechte pass van centrale verdediger Mathijsen, die net als De Jong basisspeler was, luidde de 0-1 van Halil Altintop in. Piotr Trochowski maakte na een half uur gelijk, maar kort voor rust liet aanvoerder David Jarolim zijn team in de steek. Binnen vijf minuten pakte hij twee domme gele kaarten, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Kort na rust, waarin De Jong werd gewisseld, kreeg HSV via een strafschop de uitgelezen kans op een voorsprong. Boubacar Sanago zag zijn inzet echter gestopt worden door Frank Rost. Even later kopte Jose Marcelo Bordon de winnende treffer tegen de touwen. De gelijkmaker hing daarna nooit echt in de lucht. Van der Vaart bleek nog niet fit genoeg om mee te doen bij de ploeg die nu is afgezakt naar de zeventiende plaats.

Bij Bayern München deed Roy Makaay eindelijk weer eens in positieve zin van zich spreken. De Nederlandse spits werd de afgelopen weken fel bekritiseerd door zijn trainer Felix Magath, maar scoorde na tien minuten de openingstreffer in de topper tegen Hertha BSC met basisspeler Dick van Burik en invaller Ellery Cairo. Vijf minuten voor tijd kreeg de Wijchense spits een publiekswissel. Bayern, waar Van Bommel in de rust werd gewisseld, liep via Willy Sagnol en Claudio Pizarro uit naar 3-0 voordat Malik Fathi iets terug kon doen. Lukas Podolski maakte daarna 4-1 en Marko Pantelic bepaalde de eindstand op 4-2.

Werder Bremen haalde flink uit op bezoek bij hekkensluite VFL Bochum: 0-6. Jongeling Aaron Hunt opende na zes minuten de score voor de bezoekers. Daarna was het 55 minuten wachten op de volgende goal, maar toen die eenmaal gemaakt was, ging het snel. Christian Schulz, Jurica Vranjes, uitblinker Diego, Clemens Fritz en Naldo maakten de zes vol, waardoor Werder nu op doelsaldo de koploper van de Bundesliga is.