donderdag, 19. oktober 2006 - 23:24

Huysegems redt punt voor Feyenoord

Feyenoord heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan de confrontatie met FC Basel. De Rotterdammers zaten tegen de Zwitsers negentig minuten lang niet in de wedstrijd en kwamen met het 1-1 gelijke spel nog goed weg.

De wedstrijd in en tegen Basel was niet van het niveau dat van een club als Feyenoord verwacht mag worden. Een Feyenoord in vorm zou geen kind hebben aan Basel, maar de vormcrisis dat zich in de Nederlandse competitie al tentoon spreidde, werd doorgetrokken in de partij tegen Basel. De ploeg van trainer Erwin Koeman zat niet lekker in de wedstrijd. De Griek Charisteas illustreerde met zijn misser in 36-ste minuut de onmacht aan de zijde bij Feyenoord. Na de rust viel het doelpunt aan de zijde van Basel. Eduardo reageerde allert op een vrije trap van Petric, die los werd gelaten door Feyenoord-goalie Henk Timmer.

Na de 1-0 voor Basel toonde Feyenoord echter veerkracht. Invaller Huysegems werd weggestuurd door Jonathan De Guzman en rondde bekwaam af.

Blackburn Rovers heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup met 1-2 gewonnen van het Poolse Wisla Krakow. De winst kwam in de laatste minuut tot stand door een doelpunt van David Bentley. Mauro Cantoro had Wisla in de eerste helft op voorsprong gezet, maar de gelijkmaker kwam elf minuten na rust op naam van Robbie Savage.

Bij Blackburn Rovers speelde André Ooijer de gehele wedstrijd mee. Hij kreeg in de 81-ste minuut een gele kaart na een overtreding op Paulista.