vrijdag, 6. januari 2006 - 13:44

IJsbaan trekt duizenden bezoekers

Hengelo

De tijdelijke overdekte ijsbaan met Koek- en Zopietent op het marktplein in Hengelo is dit jaar door ruim 16.500 schaatsers bezocht. Daaronder waren 3.500 kinderen die in het kader van het schoolschaatsen de ijsbaan bezochten. Veertig bedrijven en instellingen hebben door financiële of andere bijdragen de realisatie van deze ijsbaan mogelijk gemaakt.

Met de ijsbaan, de grote kerstboom en de kerstverlichting op de markt werd een sfeervol marktplein gecreëerd. Ook de kerstevenementen naast de ijsbaan werden druk bezocht. Er waren vele positieve reacties van bezoekers, winkeliers en marktkooplieden.

Het ijsbaanevenement was mede mogelijk door goede samenwerking met de marktkooplieden en de winkeliers rond de markt en door de inzet van vele sponsoren en de Hengelose ijsclub.

Het gemeentebestuur biedt de sponsoren van de ijsbaan op vrijdagavond 6 januari een nieuwjaarsborrel aan. Hierbij overhandigt wethouder Henk Nijhof een cadeaubon aan de Hengelose IJsclub, als dank voor hun positieve inzet bij de ijsbaan.

De ijsbaan wordt vanaf zondag 8 januari afgebroken.
Het hele project wordt in januari met alle betrokkenen geëvalueerd om het evenement verder te verbeteren voor een mogelijke herhaling in 2006.
Provincie:
Tag(s):